Bic

Burgy Bouwbedrijf Bic Voeger
Dit artikel delen
Facebook Twitter LinkedIn Email

Bic is voeger en heeft het vak in de praktijk geleerd. Daarnaast zorgt hij bij grote restauratieprojecten voor het magazijn. Als echte Utrechter is hij heel trots op de restauratie van het stadhuis. Bic houdt van zijn vak én van Burgy: “Het is gewoon een heel mooi bedrijf.”

Hoe ben je bij Burgy terecht gekomen?

Ik ben in 2008 als zzp-er bij Burgy begonnen, dus eigenlijk werk ik al 13 jaar bij Burgy, met een tussenpauze van een jaar. Vroeger had ik twee snackbars in Utrecht samen met mijn vrouw Petra. Dat was erg leuk, maar op en den duur woog ik 130 kilo en ik was dag en nacht aan het werk. Ik dacht, zo ga ik de 30 niet halen. Toen hebben we de zaken verkocht. Petra is bij een ander snackbar gaan werken en ik ging de bouw in, mee met een metselbaas en later een voeger. Ik heb alles in de praktijk geleerd, zo ging dat vroeger. Dat past bij mij want ik haat school. Vanuit de nieuwbouw kwam ik langzamerhand in de restauratie terecht.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Shell Den Haag

Bic aan het werk bij sde restauratie van het Shell-kantoor in Den Haag

Wat maakt restauratie zo leuk?

Ik heb het heel erg naar mijn zin bij Burgy, omdat het zo’n leuk bedrijf is om voor te werken. Ik ben heel trots op mijn werk en wat we met elkaar bereiken. Burgy is heel goed voor het personeel, het is een warm bedrijf. Als er iets is met familie, dan is er altijd een luisterend oor. En als ze je kunnen helpen, dan gaan ze je helpen.
Naast het voegwerk zet ik me ook in met hand- en spandiensten bij grote restauratieprojecten zoals het stadhuis in Utrecht en de Shell in Den Haag. Ik woon in Utrecht, dus bij het stadhuis werd ik gebeld toen de brandweer daar ’s nachts voor de deur stond. Wel spannend even. Op zo’n grote bouw lopen soms wel 100 mensen. Dat moet je dan in goede banen leiden. Ik beheerde het magazijn, deed bestellingen, bijvoorbeeld voor hang- en sluitwerk. Dat komt binnen op naam en dan gaf ik die persoon een seintje: kom je spullen maar halen. Bij Boy bij het C30-gebouw van Shell heb ik ook dat werk gedaan.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Stadhuis Utrecht

Stadhuis Utrecht

Wat heb je geleerd?

Ik ben nu zo’n 17-18 jaar aan het voegen, waarvan het grootste deel bij Burgy. Bij Burgy heb ik heel veel geleerd, van de oude Fred en via cursussen. Fred heeft me de kneepjes van het vak geleerd. Je moet niet te beroerd zijn om je handen te gebruiken. Ik ben het gelukkigst op mijn werk en zou liefst zeven dagen in de week werken. Maar ik ben natuurlijk ook heel gelukkig met mijn gezin!

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Kasteel de Haar

Chatelet Kasteel de Haar

Waar wil je naartoe?

Ik wil gewoon zo doorgaan, werken aan mooie restauraties. Van alle projecten zijn mijn favorieten het Chatelet bij Kasteel de Haar – ik stond op het reclamebord! – en Stadhuis Utrecht. De Waalse Kerk in Haarlem was ook bijzonder. Daar heb ik nog een duifje gered dat een nestje had in een diep raamkozijn. Daar hebben we een luikje voor gemaakt zodat ie niet terug kwam. Ze schijten ook alles onder, dat wil je niet. Ik werk het liefst alleen, maar nu loopt er een vakantiehulp, Zepp, die een metselopleiding wil gaan doen na de zomer. Toen hij laatst klaar was met de bouwplaats opruimen heb ik hem gezegd ‘pak maar een voegspijker’. Dus nou leert ie wat dingen en dat gaat leuk. Dat is positief en dan is het leuk om tijd in een leerling te steken.

Ben je enthousiast geworden?

Bekijk dan hier de mogelijkheden voor een leerwerkplek, een stageplaats of een baan bij Burgy Bouwbedrijf: Werken en leren.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Bic redt een duif Waalse Kerk Haarlem

Bic redt een duif bij de Waalse Kerk, Haarlem