René

Burgy Bouwbedrijf René Allround Timmerman
Dit artikel delen
Facebook Twitter LinkedIn Email

René houdt van zijn vak en is er ook een kei in. Ook het contact met de opdrachtgevers gaat hem goed af: “Als de klant blij is, ben ik ook blij”. De laatst tien jaar is René vooral bezig met het onderhoud van onze bedrijfspanden en, samen met Erik, het keuren en repareren van gereedschap, steigers, ladders, trappen, alles eigenlijk waar onze vaklieden mee werken.

Burgy Bouwbedrijf Jubilaris René ontvangt een beeldje uit handen van directieleden Jeroen en Kasper

Jeroen en Kasper verrasten René met een bezoekje om een prachtig beeldje te overhandigen ter gelegenheid van René's 35-jarig jubileum. het beeldje heeft als thema 'Verbinding', iets wat René heel goed in praktijk weet te brengen met iedereen. 

Hoe ben je bij Burgy terechtgekomen?

Via de boekhouder bij Burgy destijds, Jan Elkebout, ben ik bij Burgy terechtgekomen. Jan deed de belastingaangifte voor mijn schoonvader en voor mij. Ik werkte daarvoor bij twee kleinere timmerbedrijven, eerst bij Schimmel en daarna bij Rinus vonk, maar was zonder werk komen te zitten. Toen heb ik Jan gevraagd of er bij Burgy werk was.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Kasteel Poelgeest Vaan plaatsen

René mocht bij Kasteel Poelgeest, een van zijn favoriete restauratieprojecten, de windvaan terugplaatsen.

Wat maakt restauratie zo leuk?

Elke dag is anders. Het is leuk om moeilijke klussen goed op te lossen en ook om met de klanten goed om te gaan. Dat is bekend bij de collega’s, dus als er iets is, vragen ze mij, haha.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Kasteel Poelgeest

Voor Kasteel Poelgeest herstelde de uien (de bolvormige torens) van Kasteel Poelgeest. 

Wat heb je geleerd de afgelopen jaren?

Ik heb veel geleerd over het vak en veel mensenkennis opgedaan. Dat komt van pas in het klantencontact. Ik betrek de klant bij het probleem, we lossen het samen op. Door goed uit te leggen wat wel en niet kan, komt er begrip bij de klant. Als ze tevreden zijn, kan ik de deur achter me dicht trekken. Een blije klant, daar gaat het om.

Burgy Bouwbedrijf René keurt gereedschap

René keurt gereedschap.

De laatste jaren heb ik de certificaten gehaald om gereedschap, steigers, trappen en ladders te keuren en te repareren. Dat doe ik samen met Erik (timmerman timmerfabriek). Erik en ik vullen elkaar goed aan. Hij is veel handiger dan ik met de computer, dat had je niet in mijn tijd. Maar Erik staat soms te kijken van de manier waarop ik dingen herstel. “Jij bent zo handig! Daar was ik zelf nooit opgekomen”. Erg leuk van hem om dat te zeggen.

Burgy Bouwbedrijf René op de vorkheftruck

René op de vorkheftruck.

Ik heb ook leren vorkheftruck rijden, maar als het moeilijk wordt, vraag ik Mustafa (chauffeur), die kan het als geen ander.

Hoe zie je de toekomst?

Ik wil graag zo doorgaan, in goede gezondheid! Dat is niet vanzelfsprekend. Vorig jaar ben ik 4 meter naar beneden gevallen en had mijn bekken gescheurd. Ik ben geopereerd en inmiddels gelukkig helemaal hersteld. Ik weet niet wat er gebeurd is, maar door het ongeluk ben ik nog meer doordrongen van het belang van veiligheid.

Burgy Bouwbedrijf René en Mustafa

René en chauffeur/materieelbeheerder Mustafa.

Soms spring ik nog wel eens bij op de steiger of in de timmerfabriek, maar doorgaans ben ik vooral bezig met het onderhoud van onze bedrijfspanden. Natuurlijk het kantoorpand met onze timmerfabriek op nummer 1, maar we hebben nu ook een loods op nummer 6, die we gaan gebruiken voor opslag. Er liggen nu veel spullen op onze extra werkplaats op het Werninkterrein, maar die gaan we verhuizen. Daar werk ik samen met Jorrit aan. Op het Werninkterrein kunnen grote objecten gemaakt worden, zoals de opbouw van het kantoorpand, of het torentje van de kerkhofkapel aan de Gooweg in Noordwijk.

Burgy Bouwbedrijf Dakopbouw bedrijfspand aan de Amphoraweg in Leiden

Ons bedrijfspand met de dakopbouw die werd geprefabriceerd in de werkplaats aan het Werninkterrein.

De komende jaren wil ik mijn vakkennis doorgeven aan de collega’s. Ik heb geen leerling bij me, maar als ik zie dat ik iemand kan helpen met de fijne kneepjes van het vak, dan doe ik dat. En ze mogen me ook altijd vragen om tips & tricks.

Wat zijn je favoriete restauratieprojecten?

Landgoed De Horsten en Kasteel Poelgeest, waarvoor ik de uien heb hersteld. Ik mocht er ook de vaan terugplaatsen. En tot slot de eiken toegangsportalen van de Pieterskerk, dat was heel mooi om aan te werken.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Pieterskerk

Een van de eiken toegangsportalen voor de Pieterskerk, waar René met veel plezier aan werkte.

Lees ook:

Pieterskerk, Leiden

Dakopbouw Amphoraweg 1, Leiden

Torentje kerkhofkapel Rooms-Katholieke begraafplaats Sint Jeroen in Noordwijk

Ben je enthousiast geworden?

Bekijk dan hier de mogelijkheden voor een leerwerkplek, een stageplaats of een baan bij Burgy Bouwbedrijf: Werken en leren.

De Pieterskerk in :Leiden, die door Burgy Bouwbedrijf werd gerestaureerd.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Pieterskerk