Tycho

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Tycho Materiaalbeheerder in opleiding
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Update 2024: Inmiddels is Tycho materiaalbeheerder in opleiding geworden.

Bijgespijkerd met … Tycho

Allround opgeleid betekent voor leerling timmerman Tycho dat hij zowel de niveau 2 als de niveau 3 opleiding voor én timmeren én metselen wil volgen. Dan is ie 8 jaar bezig met onderwijs. Aan ambitie dus geen gebrek! Tycho is een van onze circa 25 leerlingen. Bij Burgy is opleiden een prioriteit, want zonder goed opgeleide restauratievaklieden kunnen we ons erfgoed niet in goede staat doorgeven aan de generaties na ons.

 Welke opleiding doe je?

In september 2020 ben ik begonnen met de timmeropleiding niveau 2. Ik kwam van de KTS, specialisatie Timmeren, en mocht daarom bij niveau 2 instromen. Daar ben ik twee jaar mee bezig. Dan wil ik graag niveau 3 doen. En dáárna het liefst niveau 2 & niveau 3 metselen. Metselen & timmeren lijkt me allebei heel leuk, dan kan ik van alles wat doen. In totaal ben ik dan acht jaar aan het leren. Een keer in de twee weken moet ik op school zijn en de klassen zijn in tweeën gesplitst door corona. Gelukkig kan ik de toetsen wel op school maken.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Opleiden Leerling Timmerman Tycho

Wat is het leukste dat je hebt geleerd?

Eerlijk gezegd lopen we achter op school. Op dit moment zijn al twee docenten weggegaan waardoor we iedere keer opnieuw beginnen. Het is best chaotisch. We hebben vooral online lessen. Ik merk dat dit niveau een stuk lastiger is. Ik ben begonnen op vmbo basis en dit is vmbo kader. Wat ik leuk vind aan restauratie is dat je iedere keer met wat anders bezig bent. Samen met Bas, mijn leermeester, gaat het goed! We zijn voornamelijk in Wassenaar bezig, maar ook aan de Haagweg in Leiden en het Noordeinde in Den Haag. Daar hebben we het dak gemaakt. Laatst heb ik een wandje gezet en dat ging best goed!

Waar zie je jezelf over 5 jaar?

Bij Burgy! En dan ben ik nog bezig met leren. Ik zou het liefst bij Burgy in dienst willen treden, dat wist ik al heel snel. Ik kende een paar mensen hier en Burgy staat hoog aangeschreven. In het derde jaar had ik gelijk geregeld dat ik bij Burgy in opleiding kon komen. Na twee keer stagelopen bij Chris was ik zo enthousiast!

Jij komt er wel, Tycho, lekker zo doorgaan!

Ben je enthousiast geworden?

Bekijk dan hier de mogelijkheden voor een leerwerkplek, een stageplaats of een baan bij Burgy Bouwbedrijf: Werken en leren.