Alles is te verduurzamen
Burgy Bouwbedrijf audit certificaat ISO 14001 Milieumanagement
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Sinds dik een jaar hebben we het certificaat ISO 14001 voor milieumanagementsysteem op zak. Onlangs kwam de auditor van EBN Certification voor een evaluatie, waarbij we onze stappen van 2023 naar een nog duurzamere bedrijfsvoering hebben laten zien.

Enkele voorbeelden: we hebben vier elektrische bussen in gebruik genomen en voor het einde van het jaar komt daar nog een vijfde bij. Al onze collega’s hebben een circulaire drinkbeker gekregen die geschikt is voor warme en koude dranken. We streven er daarnaast naar om in 2024 een goed, duurzaam alternatief voor papieren bekertjes te vinden. De ijzerwaren die wij gebruiken op de bouw, worden geleverd in herbruikbare boxen met statiegeld in plaats van in kartonnen dozen. We recyclen onze bedrijfskleding, helmen, schoenen en veiligheidsbrillen. Het geeft een kick om te weten dat we hiermee bijdragen aan de reductie op onder andere CO2-uitstoot, watergebruik, grondstoffengebruik en dat we tegelijk sociale werkgelegenheid en boomaanplant sponsoren.

Dit alles motiveert ons om nog veel meer manieren te ontwikkelen om het milieu te sparen bij onze bedrijfsvoering en op onze bouwplaatsen. Zo gaan wij in 2024 nog 6 bussen aanschaffen als onderdeel van ons strategisch mobiliteitsplan waar ook het reizen met (elektrische) fietsen en het gebruik van het openbaar vervoer onderdeel van uit maakt. Ook zijn wij actief in overleg met onze leveranciers om efficiënt en duurzamer de projecten te bevoorraden.

Partners:

  • Elektrische bussen: Opel
  • Drinkbeker: Ecomondo
  • IJzerwaren in herbruikbare boxen: Isero
  • Inzameling en recycling bedrijfskleding: Polvo BV en GAIA Circulair