Burgy en Pakhuis Santos in tv-serie 'De bouw maakt het'
Burgy Bouwbedrijf Restauratie Pakhuis Santos in tv-serie De Bouw maakt het
Dit artikel delen
Facebook Twitter LinkedIn Email

De restauratiebouwplaats van Pakhuis Santos was een dag lang filmset. Voor het tv-programma ‘De Bouw maakt het’ van Bouwend Nederland bezocht een filmploeg Durk en Bic die hen vertelden over de transformatie van het Pakhuis.

Na jarenlange leegstand krijgt het pakhuis een hele mooie nieuwe bestemming als museum. Het pand wordt met behoud van de cultuurhistorische waarden en zoveel mogelijk hergebruik van materialen duurzaam gerestaureerd. Bic demonstreerde het voegen van metselwerk en Durk liet zien hoe er twee etages bovenop het pakhuis van ruim 120 jaar oud worden gebouwd. Bij dit bijzondere project worden ook stagiaires en leerling vaklieden opgeleid.

Vanaf zaterdag 26 augustus wordt de zesdelige serie (waarvan één aflevering over Pakhuis Santos) uitgezonden bij RTL-4 om 17.00 uur. De aflevering over de restauratie en herbestemming van Pakhuis Santos is op zaterdag 9 september om 17.00 uur te zien op RTL4. De serie wordt herhaald op zondag om 12.00 uur. Ook te zien op Videoland.

Bouwend Nederland wil met de zesdelige tv-serie de maatschappelijke meerwaarde van de bouw, het teamwork en de innovatiekracht zichtbaar te maken voor alle Nederlanders.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Pakhuis Santos in tv-serie De Bouw maakt het