Handtekeningen zijn gezet
Burgy Bouwbedrijf Renovatie Stadhuis Utrecht
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

De renovatie van Stadhuis Utrecht kan beginnen

Burgy Bouwbedrijf begint in april met de voorbereidingen van de renovatie van Stadhuis Utrecht, d.w.z. een onderzoek naar de gevels en de opbouw van de steigers, zodat de uitvoerende werkzaamheden in juli kunnen starten. In het voorjaar van 2019 moet de renovatie klaar zijn. Het stadhuis krijgt weer een ingang aan de Stadhuisbrug, wordt verduurzaamd en krijgt in de raadszaal betere audiovisuele voorzieningen.

Burgy gaat het stadhuis naar de plannen van Van Hoogevest Architecten vernieuwen, herstellen en verduurzamen. Na de renovatie opent het pand haar deuren aan de Oudegrachtzijde en de hal en de grote trouwzaal worden multifunctioneel. Zo wordt het stadhuis nog meer ‘het huis van de stad’. Het ontwerp voor deze renovatie is van architect Herman Bakker van Van Hoogevest Architecten. De laatste grote verbouwing van het stadhuis werd in 2000 uitgevoerd naar een ontwerp in deconstructivistische stijl van architect Enric Miralles. Uit respect voor zijn werk is zijn partner Benadetta Tagliabue van architectenbureau EMBT uit Barcelona betrokken bij de renovatie en herinrichting van het stadhuis.

Terug in de tijd

Het stadhuis werd ontworpen door Utrechts stadsarchitect Johannes van Embden in neoclassistische stijl. Het werd rond 1826-1830 gebouwd en in 1844-8146 werd het achterste deel in dezelfde stijl   opgetrokken. Het stadhuis werd nog diverse keren verbouwd, eind 19e eeuw, in de jaren’30 van de 20e eeuw en van 1997 tot 2000.

Informatie

Wat betekent de renovatie voor de burgers van Utrecht? Een video waarin de architect je meeneemt door het pand en een lange lijst van werkzaamheden. Het is allemaal te vinden op www.utrecht.nl.

De gemeenteraad werkt tijdens de renovatie van het stadhuis tijdelijk aan de Varrolaan 100 in Rijnsweerd.

Foto's Stadhuis Utrecht: RCE en Pepijntje, Wikimedia Commons

Burgy Bouwbedrijf Olle Adjunct Directeur
Meer weten?
Vraag het Olle!
Feestelijke start van de renovatie
Burgy Bouwbedrijf Renovatie Stadhuis Utrecht
Burgy Bouwbedrijf Renovatie Stadhuis Utrecht
Burgy Bouwbedrijf Renovatie Stadhuis Utrecht
Burgy Bouwbedrijf Renovatie Stadhuis Utrecht
Burgy Bouwbedrijf Renovatie Stadhuis Utrecht