Een houten jubileum voor Ken: gefeliciteerd!
Burgy Bouwbedrijf Restauratie Jubileum Ken
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Toepasselijk voor een timmerman: een houten jubileum. Ken is alweer 5 jaar in dienst bij Burgy. Toen Ken met zijn opleiding restauratie timmeren bezig was via Bouwmensen, had hij al goede geluiden gehoord over Burgy (#trots), vooral van leerlingen. Bij de voorbereidingen voor een bezoek van basisschool leerlingen bij Burgy, kwam Ken een dag helpen in de machinale timmerwerkplaats om alle onderdelen van de vogelhuisjes te zagen. Dat beviel wederzijds en zo is Ken bij Burgy naar binnen gerold.

“Restauratie vind ik zo leuk omdat er altijd een verrassingselement in zit. Je kunt er nooit van uitgaan dat iets standaard is. Dat moet je wel liggen, maar ik vind dat dus net erg leuk. De leukste uitdaging die ik ben tegenkomen, was het timmeren van een nieuw spant bij Huis Nolet samen met Mike, Arjan en Rick. Huis Nolet had verzakkingsproblemen en in het verleden was daarom een deel van de bovenste verdieping van het pand afgehaald. Nu zijn de funderingsproblemen opgelost en is de bovenverdieping ‘from scratch’ weer precies zo gemaakt als hij oorspronkelijk was.”

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Jubileum Ken

“Ik heb het hartstikke naar mijn zin”, is het eerste wat Ken zegt over zijn tijd bij Burgy, “niet alleen omdat restauratie zo’n mooi vak is maar ook omdat je bij Burgy de vrijheid krijgt om je te ontwikkelen. Je moet wel discipline hebben om daarmee om te gaan. Dit jaar heb ik bij de restauratie van de Havenkerk de rol van voorman mogen uitproberen. Dat je het vertrouwen krijgt om dat te gaan doen en dat het je gegund wordt, geeft een geweldig gevoel. Ik heb kunnen proeven aan de rol van voorman en ik moet zeggen ‘dat smaakt naar meer’. Ik wil een zo compleet mogelijke restauratie timmerman worden.”

Dat gaat je lukken, Ken! Van harte gefeliciteerd en zet hem op in de volgende 5 jaar.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Jubileum Ken