Grachtenpand uit 1901 weer heerlijk woonhuis
Burgy Bouwbedrijf Restauratie Grachtenpand
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Dit grachtenpand uit 1901 was zo aangetast door de tand des tijds dat alleen de voor- en zijgevels en de kapconstructie te behouden zijn. De restauratie/herbouw was een enorme klus die in goede samenwerking met de opdrachtgever is geklaard door Frans, Kevin, Richard, Thijs, Kadir, Yaïr en Wim.

Het pand was er heel slecht aan toe en miste zelfs constructieve onderdelen zoals een heel spant.  De voorgevel moest blijven staan voor het behoud van het stadsaanzicht. De binnenmuren zijn allemaal verwijderd, evenals de achtergevel. Met stalen binten is een stevige basis gelegd voor een nieuwe achtergevel en een nieuwe uitbouw. De dakopbouw is uitgevoerd in houtskeletbouw. Alle binnenwanden zijn opnieuw gezet en nieuwe elektra en waterinstallaties aangelegd.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Grachtenpand

De nieuwe indeling en achtergevel zijn ontworpen door architect Anthon de Gruyl uit Leiden. De constructieve tekening en de detaillering zijn door Frans en Kevin uitgewerkt. Wat het project bijzonder maakte is het prettige overleg met de opdrachtgever, waardoor mooie oplossingen zijn gevonden voor allerlei onderdelen.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Grachtenpand

Door van buitenaf te isoleren kon de kapconstructie in het zicht blijven en deze vormt nu een echte eyecatcher op de zolderverdieping. Bij de heropbouw van het pand besteedden onze vaklieden veel aandacht aan een historische uitstraling in de detaillering, zoals bijvoorbeeld de radiator-ombouwen. Daarnaast kreeg het pand een heerlijke keuken aanpalend aan het dakterras en een compacte maar comfortabele badkamer met een hoog afwerkingsniveau.  

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Grachtenpand

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Grachtenpand