Burgy Bouwbedrijf Restauratie Jubileum Directielid Olle
Burgy Bouwbedrijf Restauratie Jubileum Directielid Olle
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

In 1998 begon Olle als stagiair bij Burgy. Hij studeerde in Rotterdam en zocht een stage bij een aannemersbedrijf. Vanuit de trein zag Olle Burgy en hij is direct vanaf station Leiden naar Burgy gefietst om te vragen naar een stageplek. Zijn wilde haren van toen is hij inmiddels wel kwijt, grapt hij zelf. Nu, meer dan twintig jaar later, viert Olle zijn twintigjarige jubileum bij Burgy en heeft hij zijn stageplek vervangen voor een directiefunctie.

Het restaureren van de Pieterskerk, een restauratie die acht jaar duurde, is voor Olle nog steeds het meest bijzonder. Het was een van zijn eerste werken. “Ik heb hier echt álles geleerd. In de Pieterskerk hebben we de hele zerkenvloer gelegd”, zegt Olle. Hij was tijdens het werk de uitvoerder op de bouwplaats en Kasper Burgy de projectleider. “Wanneer je begint aan een werk is het altijd spannend of de trein gaat lopen. Je moet de handel in beweging krijgen en je flexibel opstellen als bedrijf”.

 

“Wat oud is, is gewoon mooi!”

Toen Olle net begon bij Burgy werkten er voornamelijk Leidse mensen bij Burgy. Tegenwoordig heeft het bouwbedrijf mensen werken vanuit alle windhoeken. Met vijfentwintig leerlingen kun je wel zeggen dat opleiden een belangrijk onderdeel van Burgy is. Daarnaast startte Burgy afgelopen jaar met het ontvangen van basisschoolklassen. Olle: “De grootste fout die je kunt maken is het opleiden volgens eigenbelang. Het betaalt zich vanzelf terug. In eerste instantie is het belangrijk dat leerlingen zien wat de mogelijkheden zijn”. Dat is misschien nog wel meer het familiebedrijf Burgy.

De toekomst van Burgy ziet Olle positief in. “We hebben een goede groep mensen en de marktpositie is stabiel. De basis is dat we leuk werk doen en leuk met elkaar werken”. Wat Olle nou precies zo leuk vindt aan het restauratievak? Olle: “Restauratie is misschien niet het meest niet sexy, maar wel tijdloos en ambachtelijk. Ik spreek voor meer mensen als ik zeg: ‘Wat oud is, is gewoon mooi!’”. Op naar de volgende twintig jaar!