Waardering voor ieders inzet tegen het Corona-virus
Burgy Bouwbedrijf Restauratie Maatregelen tegen Corona-virus Bouwplaatsbord
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

De voorlieden en uitvoerders voorzien de Burgy restauratiebouwplaatsen van een speciaal Corona-bord zodat de maatregelen tegen verspreiding van het virus te allen tijde voor iedereen duidelijk én zichtbaar zijn. Per project nemen we maatregelen en zoeken we oplossingen voor de uitdagingen, zoals het zoveel mogelijk veilig aan het werk houden van al onze medewerkers.

Daarbij baseren we ons op de richtlijnen van het RIVM en de afspraken die Bouwend Nederland en Techniek Nederland specifiek voor de bouw maken in het protocol ‘Veilig samen doorwerken’. Een van onze uitvoerders vertelt hoe het er bij hem op de bouwplaats uitziet met de maatregelen die tegen het coronavirus zijn genomen: "Ook hier wordt net als op vele andere werken ‘gewoon’ doorgewerkt. Nou ja, gewoon is het natuurlijk niet helemaal. Al de genomen maatregelen vragen best wel wat van iedereen."

"We eten inmiddels apart in kleinere groepen, afstand houden is in onze beroepsgroep waar je elkaar vaak moet helpen moeilijk, maar iedereen doet echt zijn best om er het beste van te maken. Er zijn best veel onderaannemers die tijdelijk niet meer op de bouw mogen, vooral mensen die steeds een dag of een paar dagen komen en dan weer ergens anders heen gaan. Dit heeft gevolgen voor de planning, maar dat is een probleem voor later. Ook de opdrachtgever, projectleiders en architecten komen niet meer op de bouw en dit vraagt best wat aanpassingen voor besprekingen."

"Wat mij is meegevallen, is het begrip en de medewerking van onderaannemers en leveranciers, die bijna zonder klagen achter de door Burgy genomen maatregelen staan. Iedereen ruimt in de keet zijn rommel op en de toiletten zien er opeens een stuk beter uit, het kan dus wel. Steeds de handen wassen moet je iemand soms aan herinneren....ook mezelf moet ik eerlijk bekennen. Iedereen houd elkaar scherp en ik moet zeggen dat het boven verwachting werkt."  

Veilig werken heeft door het Corona-virus voortaan meerdere dimensies. We waarderen de geweldige inzet van onze medewerkers en onderaannemers om samen goed door deze crisis heen te komen.

PS Mocht u verbaasd zijn als u twee medewerkers in een Burgy-bus ziet rijden, dit is toegestaan na zorgvuldig overleg tussen Bouwend Nederland, Techniek Nederland en het Ministerie van Binnenlandse Zaken.
Lees verder: Samen rijden naar een project of klant mag (maar rijd zoveel mogelijk apart!)

Lees hier het protocol Samen veilig doorwerken.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Corona Bouwbord