Niels

Burgy Bouwbedrijf Niels Aspirant Timmerman
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Vijf jaar geleden kwam Niels in dienst. Niels houdt erg van moderne architectuur, maar niet van het werken in de nieuwbouw. “Timmerwerk in de restauratie is veel interessanter en leuker”, aldus Niels. Hij houdt van de variatie in werkzaamheden bij restauratieprojecten zoals het informatiecentrum over de renovatie van het Binnenhof in Den Haag, het Zuider Gymnasium in Rotterdam en het pakhuis in Schiedam, waar hij momenteel aan het werk is. Zijn ambitie is om zijn eigen klussen kunnen draaien. Gefeliciteerd, Niels!

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Zuider Gymnasium Rotterdam

Niels plaatst achterzetkozijnen bij het Zuider Gymnasium Rotterdam. 

Hoe ben je bij Burgy terechtgekomen?

Via Bouwmensen ben ik bij Burgy terechtgekomen. Bouwmensen zit vlakbij Burgy en in Katwijk, waar ik woon, zag ik wel eens een Burgy-bus rijden. Toen ben ik gaan kijken op internet om meer te weten over Burgy als bedrijf. Ik volgde een mbo-2 opleiding, maar school is niks voor mij. In overleg met Burgy ben ik toen gestopt met de opleiding en ben bij het RIBO in Hengelo gedurende een jaar, anderhalf jaar alle praktijktrainingen die ze hadden, gaan volgen.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Zuider Gymnasium Rotterdam

Het Zuider Gymnasium is gevestigd in het voormalig Zuiderziekenhuis in Rotterdam, een omvangrijk herbestemmings- en restauratieproject.

Wat maakt restauratie zo leuk?

Het is niet-repeterend werk, zoals je in de nieuwbouw vaak hebt, dat je maandenlang dezelfde kozijnen aan het plaatsen bent. Hoewel ik erg houd van moderne, strakke architectuur, vind ik timmerwerk in de restauratie veel interessanter en leuker. Restauratietimmerwerk vraagt om het bedenken van je eigen plan, kijken naar hoe de vaklieden iets vroeger hebben gemaakt en hoe jij het nu terug kunt maken, naar hoe het was.

Wat heb je geleerd?

Bij Burgy heb ik leren timmeren en me het restauratievak eigen mogen maken. Je leert bij Burgy ook zelf nadenken en ik leer allerlei aspecten van het uitvoerderswerk. Bij Burgy volg ik alle algemene opleidingsdagen die er voor de medewerkers zijn, zoals bijvoorbeeld de Techniekdag.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Timmerman Niels

Niels maakt leidinggoten onder de parketvloer op de begane grond van het informatiecentrum over het Binnenhof in Den Haag.

Waar wil je naartoe?

Ik wil graag mijn eigen klussen kunnen draaien, zelf op pad met een bus en een maatje. Ik werk veel samen met Erwin. Bij het informatiecentrum van het Binnenhof heb ik met zijn hulp zo’n 60/70% van de uitvoerderstaken opgepakt. De uitdaging bij het informatiecentrum zat hem in het werken met betonplex. Dat wordt niet afgewerkt, wat je maakt is meteen het eindproduct. Dan kun je je geen foutjes veroorloven, want die blijf je zien. Alles moet meteen netjes. Dat vraagt om goed opletten, geduld en precisie. Dat is precies waar het om draait in restauratiewerk.

 

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Informatiecentrum Binnenhof Den Haag

De kelder met middeleeuwse gewelven in het informatiecentrum over het Binnenhof in Den Haag is afgetimmerd met betonplex.

Wat zijn je favoriete projecten?

Dat informatiecentrum! Verder een luxueus woonhuis en het Zuider Gymnasium in Rotterdam. Daar heb ik ook met Erwin samen gewerkt. Er zat veel variatie in het werk, dat maakt het zo leuk. We hebben daar wanden gebouwd, aftimmering gemaakt, deuren gezet, betonconstructies gemaakt. Nu werk ik aan een pakhuis in Schiedam, waar we bezig zijn met cascoherstel. Dat is het ruigere werk. Het afbouwwerk is meer mijn ding. Ik hou ervan dat je het eindresultaat vorm ziet krijgen onder je handen.

Lees verder:

Informatiecentrum Binnenhof

Zuider Gymnasium, Rotterdam

Niels behandelt muurankers tegen roest bij een pakhuis in Schiedam.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Pakhuis Schiedam