"Burgy Bouwbedrijf brengt expertise mee"
Burgy Bouwbedrijf Klantreview Restauratie Historisch woonhuis Leiden
Dit artikel delen
Facebook Twitter LinkedIn Email

Sinds 2012 is Susan Bellaire de trotse eigenaresse van een 17e-eeuws rijksmonument in de binnenstad van Leiden. Ze gaf de opdracht aan gespecialiseerd restauratiebouwbedrijf Burgy om haar charmante huis met een prachtige trapgevel, gebouwd in 1650, te restaureren. Susan had eerder problemen met het werk van andere (niet-gespecialiseerde) bouwers, daarom wilde ze een specialist inschakelen voor de restauratie van haar huis. Zij erkent het belang van gespecialiseerd vakmanschap van een gecertificeerd restauratiebouwbedrijf als Burgy voor het restaureren en renoveren van een monumentaal pand. Ze is erg tevreden met het resultaat en zou Burgy zeker aanbevelen aan anderen.

“Ik kende Burgy van de knalrode steigers in de stad en ontdekte via vrienden dat Burgy een goede reputatie heeft. De gemeente Leiden verwees mij naar de Stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM), waar Burgy Bouwbedrijf staat ingeschreven als erkend restauratiebouwbedrijf. In een historisch huis als het mijne moet alles op maat gemaakt worden, niets is recht. Om maatwerk voor de woning te leveren is specifieke kennis nodig. Burgy bood een brede expertise in timmerwerk, metaalbewerking, gips, et cetera. De vaklieden deden wat nodig was op een efficiënte manier.

Ik waardeer de manier waarop Burgy omging met verrassingen die tijdens de werkzaamheden aan het licht kwamen. De vaklieden verwerkten dit in de plannen en het was niet nodig om een ​​nieuw proces starten van plannen maken, vergunningen verkrijgen enzovoort. Ik ben erg blij met de kwaliteit van al het werk en het contact met Johan en de andere vaklieden van Burgy. Het huis had meer werk nodig dan ik had verwacht, en het duurde langer om af te maken. Maar alles verliep in een goed sfeer. Ik werd heel goed geïnformeerd met foto's van het werk. Net voor de kerst kon ik weer verhuizen naar mijn huis, wat heerlijk was. Nu, na een paar maanden in mijn gerestaureerde huis te hebben gewoond, ben ik erg blij met het resultaat en woon ik met veel plezier in dit typisch Nederlandse huis.

Het was erg belangrijk voor mij om experts mijn huis te laten restaureren. Ik heb gezien en ervaren welke fouten niet-experts kunnen maken. Dat was uiteindelijk weggegooid geld. Bij Burgy heb ik er vertrouwen in dat mijn geld goed besteed is. Wat is gedaan, ziet er niet alleen goed uit, maar gaat ook jaren mee! Elke toekomstige koper kan vertrouwen hebben in dit huis, wetende dat het werk door Burgy is gedaan, aangezien de naam wordt geassocieerd met kwaliteit en vakmanschap.”

Meer informatie over de uitgevoerde werkzaamheden: Historisch woonhuis in ere hersteld

Foto's: Arjen Veld

Burgy Bouwbedrijf Klantreview Restauratie Historisch Woonhuis Lieden