Corona-proof naar de heropening van Museum van de Geest in Haarlem
Burgy Bouwbedrijf Restauratie Dolhuys Haarlem Corona-proof
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Rian werkt samen met Arley, Bas, Coen, Corwin, Gianni, Gilles, Jilles, Jordi, Ken, Sabine, Tycho en Vince keihard toe naar de heropening van het Museum van de Geest (voorheen het Dolhuys) in Haarlem. Vanaf maart werd door het team Corona-proof gewerkt. Rian vertelt hoe dat is gegaan.

Binnenkort staat de heropening van Museum van de Geest (voorheen het Dolhuys) in Haarlem gepland. Het is druk in het museum. "Afgelopen week telde ik ruim 20 auto's op de parkeerplaats. We werken met veel mannen tegelijkertijd om te zorgen dat alles op tijd klaar is voor de opening. De werkplekken worden steeds kleiner. In de kantine is gelukkig nog voldoende ruimte, maar het schaften doen we wel in groepen. Dat is goed te doen”, vertelt Rian, “toen het coronavirus net uitbrak in Nederland was het op project Dolhuys rustig en overzichtelijk. Nu moeten we met meer dingen rekening houden. Af en toe is 1,5 meter een heel eind als je samen op een steiger staat of een zwaar kozijn aan het tillen bent."

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Dolhuys Haarlem Corona-proof

Maatregelen en uitdagingen

In september zijn de Corona-maatregelen in Nederland weer aangescherpt en half oktober nog een keer. Het kan een uitdaging zijn om alle maatregelen na te leven, zegt Rian: "Na al die maanden word je af en toe zelfs een beetje gek van alle maatregelen. Bij het Dolhuys letten we goed op de hygiëne. We spreken elkaar erop aan als iemand het vergeet, dat werkt goed."

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Dolhuys Haarlem Corona-proof

De bouwvergaderingen gebeuren digitaal via Teams. Met de oplevering in zicht kan dat een uitdaging zijn volgens Rian. "Zo dicht op de oplevering wil iedereen toch nog even zijn zegje doen. Dan moet je daarin sturen. Iedereen is hard bezig om op een gezonde en verantwoorde manier de werkzaamheden uit te voeren volgens de planning. En... daarbij alle maatregelen te handhaven. Het werk wordt mooi, dat betaalt alle inspanning dubbel en dwars terug! Blijf gezond allemaal!"

Meer weten over de restauratie van het Museum van de Geest?

Lees hier verder: Een nieuwe laag toevoegen aan 700 jaar geschiedenis.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Dolhuys Haarlem Corona-proof