Felicitaties voor timmerman Bart: 5 jaar in dienst
Burgy Bouwbedrijf Restauratie Jubileum Bart
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Timmerman Bart is vijf jaar in dienst bij Burgy: van harte gefeliciteerd! Bart koos heel bewust voor het restauratievak. Op zijn middelbare school werd goede voorlichting gegeven, heel belangrijk om jongeren op het spoor van ons mooie vak te zetten. Bart houdt van timmeren, maar ook van regelen, overzicht houden, dingen uitdenken en natuurlijk samen met het team een mooi resultaat af leveren. Aan ambitie geen gebrek. Op naar het volgende jubileum, Bart.

 

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Jubileum Bart

Hoe ben je bij Burgy terecht gekomen?

Via mijn docent Koert Schouten van de Bouwmensen in Bussum (voorheen Opleidingsbedrijf Gooi- en Vechtstreek). Na de niveau 2 opleiding wilde ik door met de allround opleiding timmerman op niveau 3, maar het bedrijf waar ik leerling was kon geen garantie geven dat ze mij voor 2 jaar aan het werk konden houden. Het was de tijd van de bouwcrisis. Via mijn docent Koert Schouten ben ik bij Burgy terecht gekomen. Vanuit Almere reed ik iedere dag naar mijn project in Den Haag. Toen ik mijn diploma had, ben ik in dienst gekomen bij Burgy en verhuisd naar Leiden.

 

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Jubileum Bart

Wat maakt restauratie zo leuk?

Je laat een pand beter achter dan het was, maar je ziet er niks van. Bij een luxueus woonhuis zijn we 22 maanden aan het werk geweest. Aan de buitenkant is het historische beeld hetzelfde gebleven, maar binnen heeft een totale verbouwing plaatsgevonden. Dat vind ik leuk. Je werkt ook aan prachtige monumenten, zoals het P.J. Vethgebouw in Leiden, het CAOP in Den Haag (een stadspaleis aan het Lange Voorhout) en daar vlakbij het gebouw van de Raad van State, het servicecentrum van Stadhuis Rotterdam, het Internationaal Theater Amsterdam en diverse woonhuizen.

Ik heb heel bewust voor de restauratie gekozen. In de nieuwbouw is het meters maken, maar in de restauratie mag je blij zijn als je op een dag drie kozijnen maakt. Dat is echt maatwerk, ieder kozijn is uniek. Op mijn middelbare school kregen we goede voorlichting over beroepen als meubelmaker, timmerman en metselaar. Mijn docente zei altijd: ‘een restauratietimmerman kan wel in de nieuwbouw werken, maar een nieuwbouw timmerman kan niet in de restauratie aan de slag’.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Jubileum Bart

Wat heb je geleerd?

Ik heb vooral geleerd samen te werken met collega’s en onderaannemers om er wat moois van te maken, ook als er problemen zijn. Een probleem is een uitdaging, er is altijd een oplossing.

Waar wil je naartoe?

Voorman zou ik willen worden. Mijn voorbeelden zijn Maurice en Jerre en uitvoerder Fred. Het lijkt me leuk om degene te zijn die zegt ‘we gaan het zo en zo doen’, die het overzicht houdt en de dingen regelt, zaken uit denkt. Ik wil wel mee blijven timmeren.

Bekijk hier de projecten waar Bart aan gewerkt heeft:

P.J. Vethgebouw, Leiden

Servicecentrum, Stadhuis Rotterdam

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Jubileum Bart