Lucas na 5 jaar Burgy: “Ik heb op alle fronten veel geleerd”
Burgy Bouwbedrijf Restauratie jubileum 5 jaar projectleider Lucas
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Projectleider Lucas werkt vijf jaar bij Burgy. Hij begon als werkvoorbereider bij de restauratie van het P.J. Vethgebouw in Leiden. Inmiddels werkt hij gezamenlijk met meerdere teams binnen Burgy. Hij werkte o.a. aan de restauratie van Kasteel de Haar (hij haalde er de Telegraaf mee), Hotel Duin en Kruidberg en is nu bezig met Shell in Den Haag, de kerktoren van Zunderdorp en een vm. ziekenhuis uit de jaren ’30 in Dordrecht. Gefeliciteerd, Lucas!

Hoe ben je bij Burgy terecht gekomen?

Via een gesprek met Kasper. Ik kende Burgy al uit de branche en was zeer gemotiveerd om aan het werk te gaan.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie jubileum 5 jaar projectleider Lucas

Wat maakt restauratie zo leuk?

Het restauratiewerk heb ik eigenlijk pas ontdekt tijden mijn HBO-opleiding. Daarvoor, op het mbo was ik veel meer bezig met nieuwbouw en renovaties. Maar toen ik een vak over restauratie volgde op het hbo, was ik zo enthousiast dat ik voor mijn stage een restauratiebouwbedrijf heb gezocht. Het is bijzonder om aan een oud pand te werken en het in stand te houden. Bij een oud pand met al zijn historie krijg ik een beter gevoel dan bij nieuwbouw. Mijn afstudeerscriptie ging over de 0-puntenoplevering en daaruit kwam naar voren dat perfecte kwaliteit economisch niet verantwoord is. Want perfecte kwaliteit (ook wel gezegd aantal fouten nul) brengt weliswaar lage beoordelings- en faalkosten met zich mee, maar zeer hoge preventiekosten. Daardoor zou het streven naar nul fouten niet het economisch belang van de onderneming dienen. Het bleek dat opdrachtgevers veel meer irritatie hadden over hoe lang het duurde om opleverpunten op te lossen. Wel kan het aantal opleverpunten terug gebracht worden door de processen te optimaliseren en tussentijdse kwaliteitscontroles uit te voeren.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie jubileum 5 jaar projectleider Lucas

Wat heb je geleerd?

Op allerlei fronten heb ik dingen geleerd. Ik ben veel zelfstandiger geworden, heb geleerd keuzes te maken en beslissingen te nemen. Zo heb ik kunnen groeien van werkvoorbereider naar projectleider. Ik heb geleerd zelf vooruit te denken en te bepalen waar de prioriteiten liggen. Bij Burgy krijg je veel vertrouwen en mogelijkheden om je werk zelfstandig te doen.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie jubileum 5 jaar projectleider Lucas

Waar wil je naartoe?

Ik ben pas 2 jaar projectleider. Deze rol wil ik graag blijven vervullen en mezelf daarin ontwikkelen. Met zestien collega’s - werkvoorbereiders, calculators en projectleiders - volg ik een intern scholingsprogramma bij Burgy, ‘Top for talent’. Via een assessment is mijn DISC-profiel vastgesteld en weet ik (nog meer dan eerst) mijn gedragsvoorkeuren. We worden gecoacht door Joost en Marijke. Je leert elkaar heel goed kennen in dit traject: hoe zit je in elkaar, waar loop je tegenaan. Ik leer veel over leiderschap en dat kan ik gelijk toepassen.

Lekker zo doorgaan, Lucas! Op naar het volgende jubileum!

Meer over enkele restauratieprojecten waar Lucas aan werkte:

P.J. Vethgebouw

Kasteel de Haar

Kerktoren, Zunderdorp

Burgy Bouwbedrijf Restauratie jubileum 5 jaar projectleider Lucas