Werkvoorbereider Mathijs gaat naar de andere kant van de tafel
Burgy Bouwbedrijf Afscheid Mathijs
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

We hebben nog net Mathijs’ 5-jarig jubileum kunnen vieren voordat hij Burgy gaat verlaten. Hij gaat aan de slag als bouwkundig adviseur bij het Rijksvastgoedbedrijf. “Ik wil graag mijn gezichtsveld vergroten, dus een baan aan de andere kant van de tafel, aan de opdrachtgeverszijde trok me erg aan.”

Mathijs groeide op bij Burgy kun je zeggen. In het tweede jaar van zijn opleiding MBO-Bouwkunde liep hij zijn eerste stage bij Burgy, waarbij hij werkvoorbereiding voor de restauratie van Buitenplaats Berbice deed onder de hoede van zijn stagebegeleider. Er volgden nog twee stages, eentje ‘buiten’ bij Berbice onder leiding van uitvoerder Joris en zijn afstudeerstage.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Buitenplaats Berbice

Na het behalen van zijn diploma kwam hij in dienst bij Burgy en ging naast zijn werk direct de HBO-opleiding Bouwmanagement volgen. Vorig jaar rondde hij die opleiding succesvol af. Zijn afstudeeronderzoek naar de efficiëntie van de bouwplaats leverde een handige poster op met tips om de bouwplaats veilig en logisch in te richten.

Mathijs heeft als werkvoorbereider aan een mooie serie restauratieprojecten gewerkt, met onder andere Stadhuis, Rotterdam, Stadhuis Utrecht de Havenkerk in Schiedam en een monumentale, particuliere villa die een hypermoderne aanbouw kreeg. Daarnaast heeft hij zich ingezet om bouwborden, steigerdoeken en ander reclame-materiaal voor de bouwplaatsen te laten maken en beheren.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Stadhuis Utrecht

Uit alles wat hij bij Burgy heeft geleerd, neemt hij vooral het meedenken met de opdrachtgever en risico’s durven nemen met zich mee. “Ik zal mijn Burgy-ervaring in mijn toekomstige carrière goed kunnen gebruiken. Daarnaast zal ik nog vaak terugdenken aan het familiegevoel, de Parijs-reis, de leuke etentjes en uitjes met het personeel.”

Burgy Bouwbedrijf Mathijs bij briefing restauratie Stedelijk Museum Schiedam

Mathijs, superjammer dat je ons gaat verlaten, maar ook mooi om te zien dat je je vleugels uit slaat. We komen je vast nog wel eens tegen als opdrachtgever! Heel veel succes bij het Rijksvastgoedbedrijf.

Blik mee terug op Mathijs’ tijd bij Burgy:

Mathijs heeft zijn HBO-diploma op zak: gefeliciteerd!

Vliegende start bij Stedelijk Museum Schiedam

Servicecentrum Stadhuis Rotterdam

Stadhuis Utrecht

Havenkerk Schiedam: Betonnen vloer zit erin, door met de biechtgang

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Havenkerk Schiedam